miercuri, 3 august 2011

Spider-Man, înlocuit de Marvel Comics cu Miles Morales, un super-erou jumătate negru, jumătate hispanic

Marvel Comics l-a înlocuit pe Omul Păianjen în seria Ultimate cu un nou super-erou, care este jumatate negru, jumatate hispanic, transmite CBSlocal. Miles Morales îi ia locul lui Peter Parker în seria de benzi desenate, după ce aceasta este ucis de dușmanul său, The Green Goblin.

CBSlocal precizează că, în seria Ultimate, Parker este ucis de The Green Goblin: "Niciun erou nu stă mort pentru prea mult timp. Peter Parker poate că a dispărut, însă un nou tânăr îi calcă pe urme: Miles Morales".

Potrivit informațiilor, Morales este un tânăr super-erou jumătate afro-american, jumătate hispanic, care se luptă cu infractorii după ce a fost inspirat de moartea lui Parker. Noul erou are puteri diferite de cele ale Spider-Man, dar va păstra "simțul păianjenului" și abilitatea de a arunca pânze de păianjen din mâini.

"El este mai tânăr decât Peter Parker, provine dintr-un mediu complet diferit, cu o viziune complet diferită despre lume", a afirmat Brian Michael Bendis, care scrie povestiri despre Spider-Man și alți eroi pentru Marvel din anul 2000. Bendis s-a declarat entuziasmat în legatură cu schimbarea: "Stau acum cu o mulțime de povești legitime despre noul Spider-Man. Este cea mai bună veste pe care o poate avea un scriitor", a spus Bendis.

CBSlocal scrie că nu există informații despre felul în care schimbarea rasei super-eroului va avea un rol în alegerea actorilor din filmele "Omul Păianjen" sau din muzicalul "Spider-Man: Turn Off The Dark".

DailyMail a afirmat că apariția noului super-erou "reflectă schimbările rasiale în America". În plus, publicația scrie că realizatorii serialului au declarat că "în viitor, nu exclus ca Omul Păianjen să fie homosexual".

Editorul-șef al Marvel, Axel Alonso, a negat că introducerea unui Om Păianjen negru a fost doar "o  mișcare publicitară": "Credem că cititorii se vor îndrăgosti de Miles Morales în acealși fel în care s-au îndragostit de Peter Parker".

Cea mai nouă revista din seria Ultimate Fallout apare miercuri. Seria Ultimate e diferita de celelalte serii realizate de Marvel, unde Parker continuă sa lupte împotriva răului. "Ultimate există într-un univers paralel unde pot avea loc realități complet diferite", a precizat Marvel.

Aventurile lui Peter Parker au debutat în 1962. Tânărul este mușcat de un păianjen radioactiv, căpătând puterea și agilitatea unei arahnide. Eroul a fost "ucis" în iunie 2011 de Marvel, o decizie care a șocat fanii seriei.


Sursa: Hotnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu